Xοιρινό με πατάτες baby και γλάσο βαλσάμικου

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για γλυκά βραδινά στο σπίτι!

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 800 γρ. χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 κούπα βαλσάμικο ξυδι
  • 1 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο  δεντρολίβανο
  • μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο για το τηγάνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ baby πατάτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το ξύδι, την μουστάρδα και το μέλι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε για να πιάσει παντού η μαρινάδα και το βάζουμε στο ψυγείο για 20-60 λεπτά.

Έπειτα κόβουμε τις πατάτες μας σε 2-4 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος για να γίνουν μπουκιές και τις βάζουμε σε ένα μπωλ. Εκεί προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε μέχρι να χρειαστεί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπορεί να μπει και στο φούρνο ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, και ρίχνουμε το κρέας μαζί με το ζωμό, και το ψήνουμε εκεί από όλες τις πλευρές περίπου 5-6′ μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κλωναράκια δεντρολίβανου και το μεταφέρουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.

Το σερβίρουμε ζεστό, με το ζωμό που έχει μείνει στο τηγάνι !

Δείτε το βιντεο:

Διαβάστε επίσης:  Υπέροχες σπιτικές σοκολατένιες γκοφρέτες όνειρο!
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!