Πανέυκολα αφράτα και αρωματικά ρολάκια πορτοκαλιού!

Τι χρειαζόμαστε:

Για την ζύμη:

1/4 φλ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ξερή μαγιά (περίπου 1-1/2 φακελάκι)
3 αβγά
1/2 φλ. βούτυρο (115 γρ.)
3/4 φλ. γάλα
5 φλ. αλεύρι (600 γρ.)
1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 κ. γλυκού αλάτι

Για την γέμιση:

1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο (115 γρ.)
1 φλ. ζάχαρη
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι (προαιρετικό βήμα):

1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Βήμα 2
2) Σ΄ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα.
Βήμα 3
3) Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
Βήμα 4
4) Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και το αλάτι.
Βήμα 5
5) Αργά ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο και το γάλα μέσα στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας ψηθούν τα αβγά.
Βήμα 6
6) Ρίχνουμε και την μαγιά.
Βήμα 7
7) Προσθέτουμε αρχικά δύο φλυτζάνια από το αλεύρι.
Βήμα 8
8) Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Βήμα 9
9) Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι, ένα ένα φλυτζάνι μέχρι να τελειώσει το αλεύρι μας.
Βήμα 10
10) Η ζύμη θα κολλάει αλλά ΔΕΝ θα βάλουμε άλλο αλεύρι.
Βήμα 11
11) Με μία σπάτουλα μαζεύουμε όλη την ζύμη στο κέντρο,
Βήμα 12
12) καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Βήμα 13
13) Το επόμενο πρωί (και αφού έχουμε πιει πρώτα καφέ :)) ετοιμάζουμε αρχικά τη γέμιση, λιώνουμε το βούτυρο
Βήμα 14
14) προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό
Βήμα 15
15) και ανακατεύουμε. Tην αφήνουμε να κρυώσει καλά (μέχρι να αρχίσει να πήζει σχεδόν και πάλι το βούτυρο).
Βήμα 16
16) Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο. θα δούμε οτι έχει διπλασιαστεί σχεδόν.
Βήμα 17
17) Με μία σπάτουλα την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα. Την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Αν νιώθουμε ότι κολλάει ακόμα, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι και ζυμώνουμε για λίγο.
Βήμα 18
18) Την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων περίπου 35Χ55.
Βήμα 19
19) Αλείφουμε στην επιφάνεια της ζύμης, την γέμιση. Η γέμιση πρέπει να έχει πήξει ώστε να μην τρέξει κατά το τύλιγμα.
Βήμα 20
20) Τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια πάχους περίπου 2 εκατοστών.
Βήμα 21
21) Βουτυρώνουμε τις θήκες σε 2 ταψάκια για muffins
Βήμα 22
22) και τοποθετούμε τα ρολάκια.
Βήμα 23
23) Τα σκεπάζουμε
Βήμα 24
24) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Βήμα 25
25) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Βήμα 26
26) Αν θέλουμε να είναι γυαλιστερά τα αλείφουμε με σιρόπι. Σ΄ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε με ένα πινέλο.

 

Διαβάστε επίσης:  Εύκολη και γρήγορη σοκολατόπιτα
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Αρέσει σε %d bloggers: