ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΠΟΤΕ!

Ετοιμάστε μόνοι σας φύλλο για να φτιάξετε υπέροχες πίτες και το φύλλο τους θα παραμείνει τραγανό μέχρι το τελευταίο κομμάτι!

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1/2 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 5-6 κουταλιές σούπας κρασί ή ξύδι
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό περίπου
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ρίχνουμε σε μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρ του και προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. [Ρίξτε το νερό λίγο λίγο σταδιακά και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα].
  2. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄.
  3. Το χωρίζουμε σε μικρές μπάλες [τόσες όσα φύλλα θέλετε]  και τις ανοίγουμε σε φύλλο, με τη βοήθεια του πλάστη, σε αλευρωμένο. Πασπαλίζετε κάθε τόσο το πάγκο και τα φύλλα με αλεύρι, για να μην κολλάει η ζύμη στον πλάστη.

Οι ποσότητες αφορούν 1 πίτα στο ταψί του φούρνου

.http://www.sintayes.gr

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ.
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!