ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ!

Μαγιονέζα για το ψάρι, για το κρέας, για το σάντουιτς, για σαλάτες για dips. Μια συνταγή για πολύ γρήγορη, πολύ  εύκολη, νόστιμη και ελαφριά μαγιονέζα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 2 κρόκοι αβγών [σε θερμοκρασία δωματίου]
  • 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού μίγμα ελαιόλαδου και ηλιέλαιου
  •  1 κουταλάκι μουστάρδα [σε θερμοκρασία δωματίου]
  •  2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  •  Αλάτι και λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ρίχνουμε τους κρόκους αβγών σε ένα γυάλινο μπόλ μαζί με το αλατοπίπερο και τη μουστάρδα και τους χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτοντας το λάδι λίγο λίγο ώστε να ρέει αργά και σταθερά.
  3.  Όταν πήξει η σάλτσα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4.  Δοκιμάζετε τη μαγιονέζα και προσθέστε αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι ή λεμόνι ή μουστάρδα.

www.sintayes.gr

Διαβάστε επίσης:  Εκλέρ ταψιού – Γλυκό ψυγείου
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE