Λαχταριστό cheesecake με μπισκότα oreo, χωρίς ψήσιμο!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

245 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα Oreo
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ μέλος της οικογένειάς μας, την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Agnotis…

Για το cheesecake:
680 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά σε πηχτή σαντιγί
140 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
Για τη γκανάς σοκολάτας:

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
120 ml κρέμα γάλακτος
Για γαρνίρισμα:

σαντιγί και μίνι μπισκότα όρεο [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη, σε μούλτι, τα μπισκότα όρεο, ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή στρώστε με μεμβράνη ένα κοινό ταψάκι 23 εκ. Ρίχνετε μέσα στο ταψάκι το μείγμα όρεο-βούτυρο και το απλώνετε στη βάση, ισομερώς, πιέζοντάς το με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώνει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση cheesecake.
Για τη γέμιση cheesecake: Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε υψηλή ταχύτητα για 3-5 λ μέχρι να έχετε ένα εντελώς λείο μείγμα. Ρίχνετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει σε μέγεθος το μείγμα.
Θρυμματίζετε τα 250 γρ. μπισκότα όρεο σε κομματάκια. Προσθέτετε τα 100 γρ. στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε με σπάτουλα, απαλά να ενσωματωθούν.
Στρώνετε το μισό μείγμα κρέμας τυριού πάνω από τη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της κρέμας τυριού τα υπόλοιπα 150 γρ. θρυμματισμένων όρεο και τέλος ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα τυριού και ισιώνετε την επιφάνεια. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γκανάς σοκολάτας.
Για τη γκανάς σοκολάτας: Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού. Σβήνετε το μάτι, ρίχνετε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Στρώνετε τη γκανάς πάνω από τη κρέμα τυριού και την αφήνετε στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Για γαρνίρισμα: Μπορείτε να γαρνίρετε, προαιρετικά, με ροζέτες σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και πάνω από τις ροζέτες να βάλετε από ένα μίνι μπισκοτάκι όρεο.
Πηγή: sintayes.gr

Διαβάστε επίσης:  Το μυστικό για να φτιάξετε τραγανούς και αφράτους κουραμπιέδες
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!