Κοτόπουλο Cordon Bleu σε αφράτη ζύμη κρουασάν

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο ορεκτικό ή συνοδευτικό. Κοτόπουλο cordon bleu σε αφράτηζύμη κρουασάν. Τόσο εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, τόσο τέλειο στη γεύση του, που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα και αυτά των πιο απαιτητικών. Δείτε σε βήματα την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο φιλέτο, βρασμένο ή ψημένο, ψιλο-ξεψαχνισμένο (2 φλ. τσαγιού)
  • 1/2 φλ. τσαγιού (6 φέτες) μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν, σοταρισμένο στο τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία
  • 3/4 φλ. τσαγιού (340 γρ.) τριμμένο κίτρινο τυρί τύπου τσένταρ, γκούντα, ένταμ, έμενταλ
  • 2 συσκευασίες φρέσκια ζύμη με τρίγωνα για κρουασάν Pillsbury (των 230 γρ. η κάθε συσκευασία)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το αλάτι, το σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα κομματάκια μπέικον και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε να ενσωματωθούν και να καλυφθούν καλά με το τυρί κρέμα. (Φωτογραφία Νο.1)
  3. Παίρνετε τη 1η συσκευασία ζύμης κρουασάν και τη χωρίζετε σε 4 ορθογώνια (2 τρίγωνα ανά ορθογώνιο) και τα τοποθετείτε σε κυκλικό σχήμα που θα μοιάζει με πυξίδα, δηλ. ένα ορθογώνιο θα δείχνει βόρεια, ένα ανατολικά, ένα νότιο και το τελευταίο δυτικά. (Βλέπε φωτογραφία Νο.2)
  4. Παίρνετε τη 2η συσκευασία ζύμης κρουασάν και τη χωρίζετε και αυτή σε 4 ορθογώνια (2 τρίγωνα ανά ορθογώνιο) και καλύπτετε τα κενά της πρώτης στρώσης ζύμης σε κυκλικό σχήμα, μόνο που αυτή τη φορά  θα δείχνουν βορειοανατολικά, ένα νοτιοανατολικά, ένα νοτιοδυτικά και το τελευταίο βορειοδυτικά. (Βλέπε φωτογραφία Νο.3)
  5. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού, στρώνετε τη ζύμη κοτόπουλου τυριών, σε σχήμα δακτυλίου στο κέντρο της ζύμης, φρονίζοντας να αφήσετε περιθώριο 1, 5 εκ. περίπου από το κέντρο της ζύμης του δακτυλίου (Βλέπε φωτογραφία Νο.4)
  6. Διπλώνετε τα εξωτερικά άκρα της ζύμης δακτυλίου πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και τα κολάτε στη βάση του κύκλου πιέζοντάς τα καλά για να “σφραγίσουν” εντελώς και να μη χυθεί η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σφραγίζετε όλα τα κενά  ζύμης που υπάρχουν και στην επιφάνεια και περιμετρικά φροντίζοντας να έχετε μια ομαλή, ομοιόμορφη εμφάνηση. (Βλέπε φωτογραφία Νο.5)
  7. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο τη πίτα σας για 20 λ ή μέχρι να πάρει ή ζύμη ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. (Βλέπε φωτογραφία Νο. 6)
  8. Την αφαιρείτε από το φούρνο, την αφήνετε για 5 λ να σταθεί και στη συνέχεια τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστό.
Διαβάστε επίσης:  Υπέροχα ρολά τυριού με σπιτική ζύμη

Πηγή

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Αρέσει σε %d bloggers: