ΕΥΚΟΛΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Στην Κέρκυρα, και γενικά στα Επτάνησα, το παστίτσιο το φτιάχνουν με κοτόπουλο! 


Αλλιώς λέγεται και Παστίτσιο Ντόλτσε… 

Τι χρειαζόμαστε για το Επτανησιακό Παστίτσιο

  • 500 γρ Μακαρόνια τρυπητά Νο 2
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ½ κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • 2-3 αυγά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

 

Σοτάρουμε ελαφρώς τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα μέχρι να γίνουν.

Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και ψιλοκόβουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα μακαρόνια ( όσο να κρατάνε), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά με τη μαργαρίνη και τα αυγά.

Αλείφουμε μια φόρμα με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε μέσα 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ανάμεσα. Βάζουμε πάνω τα μισά μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με το τυρί, κοτόπουλο και σάλτσα.Συνεχίζουμε με μακαρόνια και το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με 3 φύλλα κρούστας. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει.

 

 

 

 

 

Πηγή: anapnoes.gr

Διαβάστε επίσης:  Απίθανη συνταγή για τέλεια λαχταριστά κοκάκια από τα χεράκια σας!
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE