Super υγρή σοκολατόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 4 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κούπα φουντούκια τριμμένα (προαιρετικά)
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη της επιλογής σας
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Γλάσο

  • 125 γρ κουβερτούρα της επιλογής σας
  • 125 ml κρέμα γάλακτος

Σιρόπι

  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κουτ. σούπας κακάο

Πώς το κάνουμε:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο όλα τα υγρά υλικά.  Τα ενσωματώνουμε όλα μαζί με ένα αβγογδάρτη και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί 26 εκ λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, στη μεσαία σκάλα για περίπου 30 λεπτά έως το μαχαίρι να βγαίνει σχεδόν στεγνό από μέσα.Κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και περιχύνουμε με το σιρόπι (και τα δύο ζεστά).Τέλος, καλύπτουμε με το γλάσο.πηγή: http://www.sintagespareas.gr

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Μπορείτε να την κάνετε και νηστίσιμη αντικαθιστώντας το γάλα με γάλα αμυγδάλου.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κουβερτούρα κλασική είτε γάλακτος. Επίσης μπορείτε να βάλετε σταγόνες λευκής σοκολάτας στο μείγμα ή ό,τι άλλο σκεφτείτε…

πηγή: http://www.sintagespareas.gr Πηγή: www.boro.grTο διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε επίσης:  ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ!
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE