ΤΩΡΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Κρούσμα ηπατίτιδας σε προσφυγόπουλο: Φοιτεί στο 67ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Κρούσμα ηπατίτιδας τύπου Α διαπιστώθηκε σε προσφυγόπουλο που φοιτεί στο 67ο δημοτικό σχολείο Ξηροκρήνης του δήμου Θεσσαλονίκης και διαμένει στη δομή φιλοξενίας στο Δερβένι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσφυγόπουλο νόσησε μέσα στις γιορτές και δεν ήρθε σε επαφή με συμμαθητές του.
Το σχολείο απολυμάνθηκε και αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα, ωστόσο οι γονείς είναι ανάστατοι και ζητούν να μην ξαναπάνε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο.

Όπως καταγγέλλουν το παιδάκι νόσησε, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα.
Να καθησυχάσει επιχείρησε τους γονείς η αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε τα παιδάκια δεν εμβολιάζονται με το εμβόλιο για την ηπατίτιδα τύπου Α αν δεν υπάρχει λόγος και διαβεβαίωσε ότι τα προσφυγόπουλα έχουν εμβολιαστεί με όσα εμβόλια χρειάζονται.

Όσον αφορά το αίτημα του συλλόγου γονέων να σταματήσει η φοίτηση προσφυγόπουλων στο 67ο, η κ. Χρυσίδου διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει ενημέρωση και διάλογος με τους γονείς.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΟΣ
67ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι ,

Όπως σας είναι γνωστό πρόσφατα το σχολείο μας, 67ο Δημοτικό Σχολείο , αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως σχολική δομή για παιδιά προσφύγων. Αυτό έγινε χωρίς να ακολουθηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία όπως το να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μάλιστα, προκάλεσε σε όλους τους κατοίκους μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι επιλέχθηκε το σχολείο μας, ενώ υπήρχε ήδη διαπολιτισμικό δημοτικό (σαφώς πιο αρμόδιο και κατάλληλο και επιπλέον με πρωινή βράδια σε λειτουργία) στην περιοχή μας και μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση.

Η σύμφωνη γνώμη των γονέων δόθηκε, μάλλον απρόθυμα, μετά από τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμόδιων ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ή οποιουδήποτε είδους συμβάν στο σχολείο μας. Δυστυχώς, παρόλες τις διαβεβαιώσεις, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Έτσι, πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε ένα κρούσμα ηπατίτιδας Α σε έναν από τους μαθητές – πρόσφυγες. Για αυτό το λόγο, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δεν δέχεται να συνεχίσει η λειτουργία του σχολείου μας ως σχολική δομή για τους πρόσφυγες περαιτέρω. Όλοι οι γονείς είναι αναστατωμένοι , δεν αρκούνται πλέον σε διαβεβαιώσεις και θέλουν να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας του σχολείου που εξυπηρετεί τους πρόσφυγες μαθητές. Οι ανησυχίες αυτές είναι εύλογες καθώς οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε καταυλισμούς με άσχημες συνθήκες διαβίωσης και διεθνείς οργανισμοί όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν προειδοποιήσει την διεθνή κοινότητα για μεγάλη πιθανότητα εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών. Όλοι μας ανησυχούμε για το πότε και πιο θα είναι το επόμενο κρούσμα καθώς και αν αυτό θα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα.

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες και την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας. Δεν θέλουμε να προβούμε σε δραστικά μέτρα όπως νομικές κινήσεις ή το να σταματήσουν τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο. Περιμένουμε την άμεση γραπτή απάντησήσας για το γιατί τελικά επιλέχθηκε αυτό το σχολείο και όχι το διαπολιτισμικό (ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθούνται δημοκρατικές διαδικασίες που δείχνουν το σεβασμό προς τον πολίτη) αλλά και για το ότι θα σταματήσει η λειτουργία της προαναφερόμενης απογευματινής βάρδιας, έτσι ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα το σχολείο με την έναρξη των μαθημάτων. Ως πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας απαιτούμε την ομαλή και ήρεμη διεξαγωγή του σχολικού βίου των παιδιών μας αλλά και την απόλυτη διασφάλιση της υγείας τους.

Για οποιοδήποτε συμβάν στο μέλλον θα ζητήσουμε ποινικές ευθύνες από κάθε υπεύθυνο και ζητούμε να αποκαταστήσετε την αξιοπιστία σας άμεσα.

Thessnews.gr

SCOOPS

Loading...
Σχόλια

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύ μων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κ άποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails , υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρού νται.