Καιρός: Σκάει νέος πανευρωπαϊκός χιονιάς, έρχονται χιόνια ξανά και στην Ελλάδα (Χάρτες κρύου)

Πριν καλά καλά προλάβει η Ελλάδα να… μετρήσει, κι όχι να κλείσει τις πληγές που προκάλεσε σε πολλές περιοχές ο χιονιάς Αριάδνη, φαίνεται πως ένα νέο σύστημα πολικής προέλευσης, θα προσεγγίσει τη χώρα στο διάστημα από 16 μέχρι και τις 20 Γενάρη.

Σύστημα, που αυτή τη φορά θα χτυπήσει με σφοδρές χιονοπτώσεις τη βόρεια Ελλάδα, αλλά -κυρίως- τις ορεινές περιοχές της χώρας, αφού με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, δύσκολα, θα κατεβούν τα χιόνια σε μηδενικά υψόμετρα.
Να διευκρινίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κακοκαιρία με θερμοκρασίες και φαινόμενα όμοια, με αυτά που συνόδευσαν την «Αριάδνη».

Ηδη, το σύστημα αυτό για το οποίο κάνουμε λόγο, σε αντίθεση με την Αριάδνη που είχε… κάθετη πορεία από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και ουσιαστικά έσκασε πάνω στη χώρα μας και την Τουρκία, θα κινηθεί δυτικά και θα καλύψει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη με χιονοθερμοκρασίες και χιόνια, φτάνοντας μέχρι και την Ισπανία. Στην Ελλάδα, με τα σημερινά στοιχεία, θα κάνει την εμφάνισή του το πιο… ήπιο σκέλος αυτής της κακοκαιρίας, ως προς το κρύο, όμως καθώς θα συνοδεύεται από αρκετά υετοφόρα σύννεφα, δεν αποκλείεται σε πολλές πεδινές περιοχές να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα, αφού οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Πρόκειται, δηλαδή, για μια κακοκαιρία που θα στείλει στη χώρα μας διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία στα πεδινά θα προσφέρουν βροχές και καταιγίδες και πολύ έντονες χιονοπτώσεις στα βουνά μας και φυσικά στα χιονοδρομικά μας κέντρα.

Πηγή

Loading...
Σχόλια

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύ μων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κ άποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails , υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρού νται.