Τραγανές και πεντανόστιμες στη στιγμή – Συνταγή για τυροκροκέτες

Τραγανά απ’ έξω, βελούδινα από μέσα, γεμάτα από τη βουτυράτη μυρωδιά της λιωμένης φέτας…

Από την Ελένη Ψυχούλη

Υλικά

1 ποτήρι γάλα

2 αβγά

500 γρ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Μείγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Διαδικασία

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και σιγά-σιγά το προσθέτουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σαν πηχτό χυλό.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε στο λάδι τον χυλό σε κουταλιές. Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι, αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσά τους, για να γίνουν τραγανά.

Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

koolnews.gr

Διαβάστε επίσης:  Κλασικό Μπισκοτόγλυκο Ψυγείου Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα.
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE