ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΙΑ! ΊΒΙΤΣΑ ΝΤΑΤΣΙΤΣ: Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr
Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβία δήλωσε ότι η Σερβία έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, αφού το Νοτιο Σλαβικό κράτος των Σκοπίων (FYROM),
αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσόβου και υποστήριξε την ένταξή του στην UNESCO.
«Η Σερβία έκανε έναν μεγάλο λάθος.
Η Ευρώπη και όλος ο κόσμος χρησιμοποιούν για τα Σκόπια το όνομα FYROM και εμείς χτυπήσαμε χαστούκι στους συνάδελφούς μας Έλληνες και τώρα περιμένουν την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και την FYROM, μια αναγνώριση που προσβάλλει τους Έλληνες και αυτοί (οι Σκοπιανοί) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσυφοπεδίου. Πρέπει να παραδεχθώ ότι είμαστε ανόητοι (будали)», δήλωσε ο Ντάτσιτς.
Πρόσθεσε ότι το Βελγράδι στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα τους, αλλά σε πολυμερές επίπεδο θα χρησιμοποιεί το όνομα που χρησιμοποιεί η ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή FYROM (БЈРМ).
Σε συνέντευξή του την Πρωτοχρονιά στο πρακτορείο ‘Beta’, αναφερόμενος στις περιφερειακές σχέσεις, ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι η αναγνώριση και υποστήριξη της συμμετοχής του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO επιβαρύνει τη Σερβία σε σχέση μεμ τους γείτονες της- την Κροατία, Μαυροβούνιο, Σκόπια και η Σερβία οδηγείται σε μια πολιτική αβεβαιότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ληφθεί τίποτε με αυτές τις χώρες σε διμερές επίπεδο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι μια εκδικητική πολιτική αλλά μια υπεύθυνη πολιτεία πρέπει να έχει εθνική πολιτική.
«Η Σερβία δεν είναι παιχνίδι για να μας παίζουν. Κανείς δεν επιτρέπεται να μας ταπεινώσει. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας στο Κόσοβο και τα Μετόχια, τα οποία κάηκαν και καταστράφηκαν, και εάν αυτό δεν είναι αρκετό για κάποιον, και επιμένει στο θέμα (ένταξης του Κοσόβου) στην UNESCO, τότε έχω να θέσω το ερώτημα της ουσιαστικής σχέσης μας», πρόσθεσε ο Ντάτσιτς, σύμφωνα με το Meta.
Loading...
Σχόλια

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύ μων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κ άποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails , υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρού νται.