Ένα πανεύκολο κόλπο που θα κάνει το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα και το χοιρινό σου πιο ζουμερά από ποτέ!

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα κομμάτι κρέας που έχει ξεραθεί.

Το μαρινάρισμα σε αλατόνερο επιτρέπει σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου ή χοιρινού να απορροφήσουν έξτρα υγρά και να ενυδατωθούν πριν το ψήσιμό τους. Πέρα από αυτό, λόγω του ότι το νερό είναι αλατισμένο, δίνει γεύση στο κρέας από το εσωτερικό του.

Δες πώς να το κάνεις..

Βάλε 1 φλιτζάνι νερό, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 1 κουτιαλιά της σούπας ζάχαρη, 1/2 φύλλο δάφνης και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και βράστα. Πρόσθεσε 3 φλιτζάνια κρύο νερό για να κρυώσει το μείγμα (για να συμπληρώσεις το 1,5 λίτρο νερό. Αν θέλεις περισσότερα λίτρα ρίξε ανάλογη ποσότητα κρύου νερού) και βάλε μέσα το κρέας σου.

Δες πόσο νερό θα χρειαστείς για κάθε κομμάτι κρέατος..

Για μία ολόκληρη γαλοπούλα 8-10 κιλά: 7,5 λίτρα νερό για 12-24 ώρες

Για μία ολόκληρη γαλοπούλα 6-7 κιλά: 4 λίτρα νερό για 12 ώρες

Για ένα ολόκληρο κοτόπουλο: 3 λίτρα νερό για 6-8 ώρες

Για κομμάτια κοτόπουλου, γαλοπούλας και χοιρινού: 3 λίτρα νερό για 6-8 ώρες

Για χοιρινές μπριζόλες: 1,5 λίτρο νερό για 2-4 ώρες

Πηγή: fumara.gr

Διαβάστε επίσης:  ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE