Κις Λορέν νοστιμοτατο!

Υλικά για ζύμη:

250 γρ. αλεύρι

120 γρ. βούτυρο

1 αβγό

1 πρέζα αλάτι

Υλικά για γέμιση:

200 γρ. μπέικον (πλάκα, κομμένη (η κόψτε το εσείς) σε μικρά κυβάκια)

250ml κρέμα γάλακτος

50 ml γάλα

200 γρ. κίτρινα τυριά ανάμεικτα

50 γρ. παρμεζάνα

3 αβγά

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 πρέζα αλάτι

Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

* Θα χρειαστείτε και μια φόρμα για τάρτες

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε τη ζύμη για τη τάρτα. Με τις άκρες των δαχτύλων σας, τρίψτε το βούτυρο στο αλεύρι και μετά προσθέστε το αβγό και ζυμώστε.

Σχηματίστε ένα δισκάκι, βάλτε την σε μεμβράνη και αφήστε την για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, ψήστε την μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδοκοκκινίσει –δηλαδή, για περίπου 10 λεπτά, και αφήστε την στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι, χωρίς να προσθέστε λάδι, διότι το μπέικον από μόνο του είναι αρκετά λιπαρό!

Ρίξτε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα τριμμένα τυριά, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε.

Απλώστε στην προψημένη ζύμη το μπέικον και από πάνω προσθέτετε το μείγμα των αβγών με τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά.

Ψήστε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να χρυσίζει η επιφάνεια. Βγάλτε την από το φούρνο την αφήστε για 5-10 λεπτά να “ξεκουραστεί” πρωτού τη σερβίρετε!

Διαβάστε επίσης:  Φτιάχνει μία Βάση με Μπισκότα Oreo και από πάνω ρίχνει το μείγμα. Το αποτέλεσμα, θα σας ξετρελάνει.
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE