ΔΑΚΤΥΛΑ ΚΥΡΙΩΝ – ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΓΛΥΚΟ!!! ΘΑ ΓΛΕΙΦΕΤΑΙ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΑΣ!!!! ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σήμερα , θα σας δώσω άλλη μια γιορτινή συνταγούλα από την αγαπημένη μου Κύπρο! Τη συνταγή μου την έμαθε η γιαγιά Δωροθέα όταν ήμουν φοιτήτρια στο Λονδίνο. Κάθε Χριστούγεννα φτιάχναμε μαζί δάκτυλα και εγώ τα πρόσφερα σε φίλους στην Ελλάδα. Θέλει λίγο κόπο για να τα φτιάξετε αλλά η γεύση είμαι σίγουρη πως θα σας ανταμείψει! Να σας πω δε ότι η συνταγή δεν περιέχει αυγά ή γάλα και κάλλιστα μπορεί να καταναλωθεί σε περιόδους νηστείας! Το όνομα της το πήρε  από το σχήμα της που θυμίζουν δάχτυλα κυριών

Υλικά
Για τη ζύμη

3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κροκούς αυγού
2 φλυτζανια χλιαρό νερό
6 κουταλιές λάδι
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

1 ποτήρι σπασμένη καρυδόψιχα
1 ποτήρι σπασμένη αμυγδαλόψιχα
1-2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ανθόνερο


Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλλο
λίγο ανθόνερο

Για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 4-5 λεπτά, αφού πρώτα τα ανακατέψουμε καλά μέχρι διαλυθεί η ζάχαρη. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα λεπτόρρευστο σιρόπι, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι και τους κρόκους και σταδιακά το λάδι τρίβοντας με το αλεύρι στα δάχτυλα μας ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα ζύμης, έπειτα προσθέτουμε και το νερό και πλάθουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. Ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτά φύλλα ζύμης και τα κόβουμε σε μικρά ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια μήκους 6×10 εκατοστών περίπου.

Διαβάστε επίσης:  Cheesecake με σοκολάτα Mars και σως καραμέλας και σοκολάτας

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 2 κουταλάκια του γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολλό. Παταμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κλείσουν. Τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

 

Τέλος τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα στραγγίζουμε.

Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.

Καλή επιτυχία!!!

Πηγές: veniceincookingland.blogspot.gr

– sigatakastana.blogspot.gr

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE