ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για μπισκοτόγλυκα. Η κάθε μια έχει τη δική της γλύκα και σε αυτήν δοκιμάζουμε τον ακαταμάχητο συνδυασμό μπανάνας-σοκολάτας με μπισκοτένια βάση.

450 γρ. μπισκότα digestive

2 φακέλους φυτική σαντιγί
Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της σαντιγί)
2 μπανάνες σε φέτες
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
300 γρ. μερέντα
Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

 

 

 

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα. Τα πασπαλίζουμε με το λικέρ και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά. Προσθέτουμε τις μπανάνες.

Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάμε 5 κ.σ. σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Ανακατεύουμε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσαμε και στρώνουμε δημιουργώντας «νερά» πάνω από το μείγμα μπισκότων. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτες, σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες για να σφίξει.

ΠΗΓΗ: WWW.DIAFORETIKO.GR

 

Loading...
Σχόλια

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύ μων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κ άποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails , υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρού νται.