Τούρτα καραμελέ

Για ένα λαχταριστό επιδόρπιο που ταιριάζει σε κάθε στιγμή!

Υλικά (για 6 άτομα)

2 κουτιά κρέμα καραμελέ
1 λίτρο γάλα

Για το παντεσπάνι
7 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύεις όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ και τα χτυπάς στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
2. Βάζεις το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι βουτυρωμένο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
3. Το βγάζεις και το αφήνεις να κρυώσει και το ξεφορμάρεις προσεκτικά. Πάνω και κάτω θα έχει κάνει μία κρούστα την οποία αφαιρείς με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Μετά κόβεις το παντεσπάνι κατά μήκος στη μέση.
4. Εν τω μεταξύ έχεις φτιάξει την κρέμα καραμελέ (σύμφωνα με τη συνταγή του πακέτου) την οποία μοιράζεις σε 2 ταψάκια μιας χρήσης και την αφήνεις για περίπου μία ώρα στο ψυγείο να πήξει.
5. Ραντίζεις το παντεσπάνι με κάποιο λικέρ/ποτό της αρεσκείας σου.
6. Σε μια πιατέλα βάζεις το παντεσπάνι και από πάνω μία στρώση κρέμας καραμελέ. Από πάνω το άλλο παντεσπάνι και την τελευταία στρώση κρέμας καραμελέ. Προσθέτεις καραμέλα και βάζεις την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Είσαι έτοιμος.

Πηγή

Διαβάστε επίσης:  ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!