ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ! ΘΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ
170 γρ πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ φουντούκια ψιλοκομμένα
1 κγ Grand Marnier
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο (για επάλειψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Κόβω ένα τρίγωνο σε σχήμα δέντρου και τον κορμό στο κάτω μέρος.
Απομακρύνω το φύλλο που περισσεύει.
Απλώνω σε όλη την επιφάνεια την πραλίνα.
Πασπαλίζω το ψιλοκομμένο φουντούκι από πάνω και ραντίζω διάσπαρτα το Grand Marnier.
Καλύπτω από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω να κολλήσει στο κάτω φύλλο περιμετρικά και στην γέμιση ώστε να διαγράφεται το σχήμα του δέντρου.
Παίρνοντας σαν οδηγό το κάτω σχήμα κόβω και το δεύτερο όμοια.
Κόβω οριζόντιες λωρίδες από το κέντρο του τριγώνου προς τα έξω αφήνοντας στη μέση ένα νοητό κορμό σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κλαδιά του δέντρου.
Στριφογυρίζω το κάθε κλαδί και αλείφω όλη τη σφολιάτα με ένα χτυπημένο ελαφρά αυγό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, μόλις ροδίσει το φύλλο είναι έτοιμο.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

1

22

333

444

555

 

77

 

88

652

888

99

10

Loading...
Σχόλια

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύ μων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κ άποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails , υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρού νται.