Υπέροχο cheesecake σε δύο στρώσεις

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο cheesecake σε δύο στρώσεις. Ένα πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα κατάλληλο για επιδόρπιο αλλά και όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση όρεο: 
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλα μπισκότα όρεο (18- 20 μπισκότα περίπου)
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τις στρώσεις cheesecake:
  • 440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 90 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για γαρνίρισμα:
  • 1/2 φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί και φρούτα εποχής (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση όρεο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θρυμματίζετε σε ψίχουλα τα όρεο στο μούλτι, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι 22 ή 23 εκ. με αποσπώμενη βάση, το στρώνετε ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματά του (σε ύψος 2,5-3 εκ.) περίπου και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  3.  Για τις στρώσεις cheesecake: Εν τω μεταξύ, λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας σε κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  5. Παίρνετε 1 φλ. τσαγιού από το μείγμα τυριού, το μεταφέρετε σε άλλο μπολ, προσθέτετε και τη λιωμένη (χλιαρή προς κρύα πλέον λιωμένη) σοκολάτα και τα χτυπάτε με το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα, το οποίο στρώνετε ισομερώς πάνω από τη μπισκοτένια βάση.
  6. Από πάνω, με ένα κουτάλι, στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα τυριού, ισιώνετε την επιφάνειά της και ψήνετε στο cheesecake σας στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου ή μέχρι όταν ακουμπήσετε το κέντρο του με την ανάποδη ενός κουταλιού θα διαπιστώσετε ότι το μείγμα έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί. Το αφαιρείτε από το ψυγείο και όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά, το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια, το γαρνίρετε με σαντιγί και φρούτα εποχής και σερβίρετε.

 

Πηγή

Loading...
Σχόλια

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύ μων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κ άποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails , υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρού νται.