ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Μια συνταγή για μια υπέροχη κρεμώδη τάρτα με μπανάνες. Δροσερό γλύκισμα για να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο ή συνοδευτικό με το καφεδάκι σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ αλεσμένα σε σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση κρέμας μπανάνας:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κορν φράουερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 5 κρόκους μεγάλων αυγών
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μέτριες μπανάνες
  • Για γαρνίρισμα:
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰ C και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαστάσεων βάσης 24-26 εκ.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi, αδειάζετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα της βουτυρωμένης ταρτιέρας.Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολ, τη κρέμα γάλακτος, τους κρόκους αυγών και το γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 1/2 λεπτό να ενσωματωθούν πλήρως. Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς 5-10 λ μέχρι να πήξει και έχετε μια λεία κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και τις 2 κ.σ. βούτυρο, ανακατεύετε και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει για 5-10 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.
  4. Ρίχνετε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στη βάση και τη στρώνετε ισόποσα. Κόβετε τις μπανάνες σε φετούλες και τις στρώνετε πάνω στη κρέμα. Απλώνετε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα την ισιώνετε και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
  5. Για το γαρνίρισμα: Βάζετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Γαρνίρετε με τη σαντιγί σε κορνέ τη τάρτα και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:  Αγιορείτικη συνταγή: Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη

Βασική ιδέα από πηγή

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE