ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΕΜΙΣΤΟ OREO ΚΕΙΚ

Σοκολατένιο γεμιστό Oreo κέικ. Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κέικ, με γέμιση και γαρνίρισμα κρέμας σαντιγί με ψολοκομμένα μπισκότα όρεο.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ/παντεσπάνι:
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 5 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη κρέμα:
  • 50 μπισκότα όρεο
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ/παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί, διαστάσεων 23 εκ.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι, τα αναμιγνύετε σε μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι, χαμηλώνετε τη ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί για 15 λ να σταθεί. Μετά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  5. Για τη κρέμα γέμισης και κάλυψης: Κόψτε 6 μπισκότα όρεο στη μέση και αφήστε τα στην άκρη. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα όρεο σε κομματάκια 5-6 χιλιοστών.
  6. Χτυπάτε σε πηχτή σαντιγί τα 2 φλ. τσαγιού κρέμας γάλακτος. Γεμίζετε 1 φλ. τσαγιού με τη σαντιγί  και το βάζετε στο ψυγείο για διακόσηση. Αφήνετε την υπόλοιπη σαντιγί στην άκρη.
  7. Βάζετε σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα 2 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη και τη βανίλια και τη χτυπάτε και αυτή σε σαντιγί.
  8. Ενώνετε σε ένα μπολ και τις δύο σαντιγί (αυτή που φτιάξατε δεύτερη με αυτή που έχετε στην άκρη) και τα ψιλοκομμένα κομμάτια όρεο και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ για να ενσωματωθούν.
  9. Για τη συναρμολόγηση: Κόβετε το κρύο πλέον κέικ, οριζόντια στη μέση, με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι και τοποθετείτε το κάτω μέρος (τη βάση) σε πιατέλα. Αλείφετε από πάνω το 1/3 του μείγματος σαντιγί μπισκότων και σκεπτάζετε με το άλλο μισό κέικ. Αλείφετε στην κορυφή και γύρω γύρω περιμετρικά με το υπόλοιπο μείγμα σαντιγί μπισκότα. Βάζετε το κέικ στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
  10. Μόλις κρυώσει παίρνετε το 1 φλ. τσαγιού σαντιγί που έχετε κρατήσει στο ψυγείο και κάνετε γύρω γύρω στη κορυφή 12 ροζέτες με ένα κορνέ και διακοσμείτε πάνω σε κάθε ροζέτα με 1/2 κομμένο όρεο που κρατήσατε στην άκρη.

Βασική ιδέα: betterbakingbible.com

Loading...
Σχόλια

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύ μων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κ άποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails , υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρού νται.