Γλυκό κουταλιού Βύσσινο

Το πιο υγιεινό γλύκισμα του καλοκαιριού!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • Αποστειρωμένα βάζα για μαρμελάδα (μεσαίο μέγεθος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφαιρέστε τα κοτσάνια και πλύντε καλά τα βύσσινα. Για να βγάλετε τα κουκούτσια, χρησιμοποιήστε τον ειδικό καθαριστή ή με φουρκέτα, μαζεύοντας τους χυμούς και τα καθαρά φρούτα σε ένα μπολ.
  2. Όταν τελειώσετε, προσθέστε στο φρούτο τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε τα όλη νύχτα να υγρανθεί η ζάχαρη.
  3. Την επόμενη μέρα, βάλτε το μίγμα σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλη η ζάχαρη έχει διαλυθεί, ακόμα και από τα πλαϊνά της κατσαρόλας. Δυναμώστε τη φωτιά και φέρτε το μίγμα σε βρασμό.
  4. Για την επόμενη μισή ώρα, μην απομακρυνθείτε λεπτό από την κατσαρόλα. Το μίγμα φουσκώνει απότομα και μπορεί να ξεχειλίσει. Χρειάζεται να ξαφρίσετε προσεκτικά το γλυκό και μετά να δέσετε το σιρόπι.
  5. Γεμίστε τα (αποστειρωμένα και καθαρά πάντα) βαζάκια με το καυτό γλυκό. Κλείστε με τα καπάκια και αναποδογυρίστε. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί -όταν κρυώσει- θα συσταλεί και θα τραβήξει προς τα μέσα το καπάκι δημιουργώντας ένα προστατευτικό μηχανισμό για το γλυκό. Όταν ανοίξει για πρώτη φορά κάνει εναν χαρακτηριστικό θόρυβο. Το διατηρείτε στο ψυγείο και χρησιμοποιείτε κάθε φορά καθαρό κουταλάκι για να πάρετε γλυκό από το βάζο.

Πηγή

Διαβάστε επίσης:  Πανεύκολη τούρτα καραμέλα!
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE