ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Μια πίτα χωρίς φύλλο (ζυμαρόπιτα) με καταγωγή από τη Θεσσαλία (και ειδικότερα την Καρδίτσα), η μπατζίνα ήταν παραδοσιακά το φαΐ των αγροτών στα χωράφια.

Την έφτιαχναν πολύ λεπτή για να διατηρείται τραγανή όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε την κολοκύθα, την καθαρίζουμε από τους σπόρους, την κόβουμε και την τρίβουμε στον τρίφτη.

2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από την κολοκύθα, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.

3. Παίρνουμε με το χέρι την κολοκύθα και την ενσωματώνουμε στο μίγμα ζυμώνοντας ελαφρώς, ώστε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.

4. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα το χυλό μας.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50΄, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Πηγή: pontos-news

Διαβάστε επίσης:  Κουλουράκια με Νουτέλα και Σφολιάτα με 3 υλικά σε 5 λεπτά
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!