Αρνίσιες κοτολέτες πεπερονάτα

Δοκιμάστε μια νόστιμη συνταγή

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό αρνίσιες κοτολέτες
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια  πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες), καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένο
  • 1 κονσέρβα (240 γραμμάρια) αποφλοιωμένες ντομάτες χοντροκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Τοποθετείτε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου τις κοτολέτες και ψήνετε στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
  2. Κόβετε στη μέση τις πιπεριές, αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες.
  3. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
  4. Ρίχνετε τις αποφλοιωμένες ντομάτες στο μούλτι και τις πολτοποιήστε.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξτε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, την κάππαρη, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Μην προσθέτετε νερό.
  6. Καλύπτετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και τα υγρά του να εξατμιστούν.
  7. Σερβίρετε τις κοτολέτες με φρέσκο ψωμί.

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης:  Πανεύκολος κορμός μερέντας
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE