Αυτή είναι η σπανακόπιτα κουρού που θα λατρέψεις

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 340 γρ. βούτυρο Όλυμπος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό πλυμένο σπανάκι
  • ½ μάτσο δυόσμο
  • 1/3 μάτσο άνηθο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 500 γρ. φέτα την οποία σπάμε με τα χέρια μας
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • μπόλικο πιπέρι
  • αλάτι

 Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στον αέρα.

Για τη ζύμη

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί και το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το αλάτι.
  • Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη.
  • Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.
  • Φτιάχνουμε με τη ζύμη 2 μπαλάκια, τα κλείνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Χρειαζόμαστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
  • Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Χοντροκόβουμε το δυόσμο και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα από το λεμόνι, τη φέτα την οποία σπάμε με τα χέρια μας, το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Για την χορτόπιτα

  • Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό…
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. αφήνοντας λίγο από το φύλλο να εξέχει από το ταψί.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο.
  • Κλείνουμε τις άκρες περιμετρικά με τα χέρια μας.
  • Αλείφουμε την πίτα μας πριν ψηθεί με τον κρόκο αυγού.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στην υψηλή σχάρα ώστε να ψηθεί η πίτα μας από κάτω.

Πηγή 

Loading...
Σχόλια

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύ μων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κ άποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails , υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρού νται.