Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με 3 μόνο υλικά

Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με επικάλυψη κακάου με 3 μόνο υλικά. Μια εύκολη συνταγή για μια γευστική εύκολη σοκολατένια λύση στο ψυγείο μας για τους καλεσμένους μας

Υλικά συνταγής

  • Για τα τρουφάκια:
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 275 γρ κουβερτούρα 70% κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • Για την επικάλυψη:
  • Κακάο, σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν-μαρί.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.
  3. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σ” ένα ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει. Μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 5-6 ώρες περίπου.
  5. Με ένα μικρό κουτάλι, κόβουμε κομμάτια από την παγωμένη γκανάζ, πλάθουμε γρήγορα σε στρόγγυλο σχήμα και τα βουτάμε στο κακάο.Αφαιρούμε από το κακάο και τα τινάζουμε ελαφρώς ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κακάο.Συντηρούμε στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή

Διαβάστε επίσης:  ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE