Καταναλώστε παγωμένα λεμόνια με ΑΥΤΟ τον τρόπο, και ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΤΕ τους κακοήθεις όγκους στο σώμα σας.

Τα λεμόνια είναι γεμάτα με εκπληκτικά οφέλη για την υγεία, και το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα τόσες πολλές φορές.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα λεμόνια είναι ένα ουσιαστικό μέρος της κάθε μεθόδου αποτοξίνωσης, ανεξάρτητα από το τι πρέπει να φτιάξετε, αν αυτό είναι λεμονάδα, λεμόνι με νερό ή τσάι με λεμόνι.

Ο χυμός λεμονιού δίνει πολλές ωφέλειες στον οργανισμό σας, αλλά το καλύτερο που έχουμε να σας προτείνουμε είναι να τα παγώσετε. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί αυτή η μέθοδος είναι τόσο καλή για την υγεία σας.

Η φλούδα του λεμονιού είναι θησαυρός. Οι ενώσεις που βρίσκονται στις φλούδες του λεμονιού έχουν την ικανότητα να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να ομαλοποιήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, ακόμη και να εμποδίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Οι φλούδες αυτών των εσπεριδοειδών έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, και πιστεύεται ότι συμβάλουν στην πρόληψη βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων.

Οφέλη για την υγεία

Οι ειδικοί έχουν συνδέσει την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών με την πρόληψη πολλών ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Μερικές από τις δράσεις του λεμονιού είναι:

  • Η πρόληψη του καρκίνου
  • Ο μειωμένος κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου
  • Η θεραπεία της φλεγμονής
  • Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Η πρόληψη κατά των συμπτωμάτων του άσθματος
  • Η αντιμετώπιση των επικίνδυνων βακτηρίων
  • Η πρόληψη και θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους
  • Ο καθαρισμός των νεφρών και του ήπατος

Λεμόνια και Καρκίνος

Τα λεμόνια φημίζονται για την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C , που συγκεντρώνεται κυρίως στο χυμό τους. Όμως, η πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι οι φλούδες λεμονιού είναι εξίσου πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε επίσης:  Οι τρομακτικές επιδράσεις του τσιγάρου στο σώμα σε ένα γράφημα...

Οι φλούδες λεμονιού έχουν τεράστιες δυνατότητες, όπως η απομάκρυνση τοξικών αποβλήτων από το σώμα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο τα λεμόνια χρησιμοποιούνται συχνά στη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο.

Υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ λεμονιού και  καρκίνου. Οι επιστήμονες έπρεπε να μελετούν για δεκαετίες για να ξεκαθαρίσουν αν τα λεμόνια μπορούν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα. Και ναι, πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει αυτή την θεωρία.

Μετά από περισσότερες από 20 εργαστηριακές δοκιμές από το 1970, τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι τα κατεψυγμένα λεμόνια καταστρέφουν τα κακοήθη κύτταρα των 12 τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα κατεψυγμένα λεμόνια μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία.

Πλέον, είναι πολύ πιο υγιεινή και πιο ασφαλής λύση από ό, τι η χημειοθεραπεία. Οι μελέτες αυτές απέδειξαν, επίσης, ότι το εκχύλισμα λεμονιού καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.

Πάρτε τα περισσότερα οφέλη από τα λεμόνια σας

Οι φλούδες του λεμονιού έχουν 5-10 φορές περισσότερες βιταμίνες από το χυμό λεμονιού.

Η Δρ. Marilyn Glenville, διατροφολόγος και ειδικός σε θέματα υγείας των γυναικών, εξηγεί ότι ο συνδυασμός των υγιών φλουδών μπορεί να κάνει καλό στην υγεία. Εδώ είναι τι είπε για το BBC food:

“Τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα φρούτα περιλαμβάνονται στο φλοιό ή την ψίχα και όχι στον πολτό”.

Η Δρ. Glenville πρότεινε επίσης:

“Ένα smoothie είναι πολύ καλύτερο από ό, τι ένας χυμός, αφού μπορείτε να καταναλώνετε ολόκληρο το φρούτο συμπεριλαμβανομένης της φλούδας, και δεν θα πετάξετε κανένα θρεπτικό συστατικό από τον καρπό.”

Τα εσπεριδοειδή δεν προτιμώνται, κυρίως λόγω της πικρής γεύσης τους. Αλλά, σας δίνουμε μια συνταγή που θα σας βοηθήσει να πάρετε το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών των λεμονιών σας, χωρίς την πικρή γεύση.

Διαβάστε επίσης:  Δείτε τι μπορεί να συμβεί εάν έχετε κοιμηθεί με τους φακούς επαφής. Μεγάλη Προσοχή!

Παγώστε τα λεμόνια σας

  1. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να πλύνετε και να απολυμάνετε τα λεμόνια σας χρησιμοποιώντας ξύδι μήλου μηλίτη ή μαγειρική σόδα.
  2. Ξεπλύνετε τα καλά με τη χρήση του νερού, και σκουπίστε τα με μια πετσέτα.
  3. Παγώστε τα λεμόνια σας για μια ολόκληρη νύχτα.
  4. Μόλις παρατηρήσετε ότι είναι εντελώς κατεψυγμένα, τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι στον τρίφτη.

Μεταφέρετε τα τριμμένα λεμόνια σας σε παγοθήκες, και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όποτε τα χρειαστείτε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε γεύση στα πιάτα σας. Προσθέστε μερικές τριμμένο φλούδα λεμονιού σε σαλάτες, σούπες, γιαούρτι, σάλτσες ζυμαρικών σας ή το σπιτικό παγωτό.

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας τριμμένο λεμόνι στα smoothies σας, στο χυμό ή στο τσάι σας.  Εμπιστευθείτε τη φαντασία σας και βάλτε τα λεμόνια στην καθημερινότητά σας.

πηγή : diaforetiko

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE