Γρήγορες μπάρες λεμονιού

Συστατικά
Για τη βάση

280 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
1 κ. γ. αλάτι
230 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Για τη γέμιση

2 λεμόνια και επιπλέον 90 γρ.χυμό λεμονιού
400 γρ. ζάχαρη
6 αυγα
8 κ. γ. κορν φλάουερ
1/2 κ. γ. αλάτι
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κάτι σαν lemon pie αλλά όχι τόσο ραφιναρισμένη. Ότι πρέπει για να παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο και εσείς στη δουλειά…

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Για τη βάση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο.
Στη συνέχεια όταν λιώσει το βούτυρο το βάζουμε στον κάδο του μιξερ, ανακατεύουμε λίγο ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να γίνει σαν μία μαλακή ζύμη και βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 26 εκατοστών.
Καλό θα είναι να έχουμε στρώσει το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα ώστε να μπορέσουμε αργότερα να αφαιρέσουμε το γλυκό εύκολα. Κάνουμε με ένα πιρούνι μερικές τρύπες στη ζύμη και το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα,μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη γέμιση

Κόβουμε τα λεμόνια στα δυο και βγάζουμε τα κουκούτσια,τα στύβουμε και προσθέτουμε το χυμό τους στον υπόλοιπο χυμό (τα 90γρ.).
Ψιλοκόβουμε τα 2 λεμονια και τα βαζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, και το χυμό λεμονιού. Χτυπαμε μεχρι να γινει το μειγμα μας σαν παστα και μετά προσθέτουμε τα αυγά ενα ενα, το αλάτι και το κορν φλάουερ και στο τέλος το βούτυρο λιωμένο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη βάση το απλωνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε μέχρι να δέσει η γεμιση για 20 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτα. Το βγάζουμε από το ταψάκι, το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη.

Διαβάστε επίσης:  Τραγανά ρολά με ψωμί του τόστ ζαμπόν και τυρί!!

Tip
Επειδή η ζύμη για τη βάση δεν έχει αυγά, δεν διογκώνεται οπότε δεν χρειάζεται να βάλουμε βάρος όταν την ψήνουμε!!!

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE