Μια σοκολατένια λάβα: Εύκολο και λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας!

Πρόκειται για το γνωστό κέικ «λάβα», και ονομάζεται έτσι γιατί στο κέντρο του η σοκολάτα είναι υγρή και ρευστή σαν τη… λάβα. Μια απολαυστική αλλά καθόλου δύσκολη συνταγή

Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου250 γρ. ζάχαρη250 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 αυγά

 

Εκτέλεση
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο.

 

Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από το μάτι.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι (καλά κοσκινισμένο) και τα αβγά ένα-ένα.

Χτυπάμε λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 16′-19′.

πηγή : athensmagazine
Διαβάστε επίσης:  Η Μελόπιτα του Άκη
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE