Μελομακάρονα Ροδίτικα

Σιγουρέψου ότι έχεις:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τον χυμό ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι μπράντυ
1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα ανθρακική
1 κουταλιά κανελογαρίφαλο κοπανισμένο
½ φλιτζάνι βερμούτ
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σουσάμι για τη γέμιση
½ φλιτζάνι σουσάμι για πασπάλισμα
Σιρόπι
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλα
Ξεκινάμε!
Χτύπησε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά της ώρας περίπου.
Πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού, το μπράντυ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κανελογαρίφαλο, το βερμού και το αλεύρι.
Ζύμωσε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
Πλάσε μακρόστενα μικρά κομμάτια, εσωκλείοντας 1 κουταλάκι σουσάμι. (Εάν θέλεις ανακάτεψε το σουσάμι για τη γέμιση με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά κανελογαρίφαλο).
Συνέχισε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη και το σουσάμι.
Άλειψε ένα μέτριο ταψί με λίγο ελαιόλαδo και στρώσε τα μελομακάρονα με σειρά.
Ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190º , 30 λεπτά της ώρας.
Ετοίμασε το σιρόπι σύμφωνα με την βασική συνταγή. Βγάλε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν. Βούτηξέ τα στο σιρόπι για 1 λεπτό και άφησε τα να στραγγίσουν.
Βάλε τα σε μια πιατέλα και πασπάλισέ τα με το υπόλοιπο σουσάμι.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
ΠΗΓΗ Καλή όρεξη!

 

Διαβάστε επίσης:  ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ!
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Αρέσει σε %d bloggers: